2013. május 7., kedd

"I am thirsty, I am hungry, I want to drink, eat..."


Nagyon sokan csak mosolyognak, amikor elmondom, hogy babákat is tanítunk angolra. Sem a jelentőségét, sem az értelmét nem látják, mivel a gyermek még magyarul sem beszél.

El kell, hogy mondjam, ez az én kedvenc tanfolyamom. Képzeljünk el  a 6 hónapos és 2 év közötti kisbabákat, akik körben ülnek, és egész órán tátott szájjal figyelnek, kuncognak, nevetnek, táncolnak, visítoznak örömükben.

A sok - sok dal és mondóka mellett, valódi kommunikációra is tanítjuk a gyerekeket, "I am thirsty, I am hungry, I want to drink, eat, stb. Megtanulják a körülöttük levő tárgyak, játékok nevét angolul. Kérdeznek - válaszolnak már két éves korukra. Közben tornázunk, masszírozzuk a babákat, már aki hagyja magát. Minden perc egy élmény, amit együtt töltünk. 
Nem várjuk el, hogy megüljön, hanem szaladgálunk, szétdobáljuk a játékokat, majd összeszedjük őket. Megtapasztalunk mindent, amit tanítunk, egészséges nasikat rágcsálunk, amely szintén a tanagyag része. És persze nagyon sokat nevetünk. Ha belegondolunk, mire is emlékszünk leginkább kisgyermekkorunkból? Arra, ami nagyon rossz volt, vagy, ami nagyon jó. Mi bízunk benne, hogy a Helen Doron angol az utóbbiba tartozik. 

A program remek kikapcsolódás az otthon levő anyukáknak, babáknak. Ami nagyon fontos, hogy ez egy közös program, anyák és babák együtt. Ez alatt a 45 perc alatt mindent együtt csinál anya és baba, ha a baba nem beszél még, akkor anyának kell angolul beszélni helyette. Persze nem csak anyukák járnak, hanem apukák is, sőt nagyszülők is hozzák a gyereket! A lényeg, hogy a tanfolyamhoz adott tananyaghoz tartozó CD-t naponta hallgassák otthon. 

Mi az eredménye? Hároméves korára kisbabánk mondatokban beszél angolul, sőt játszik angolul és még viccelődni is szoktak velem angolul. Nem csak szóbeli kifejezőkészségük, hanem fantáziájuk, logikai készségük, memóriájuk, asszociációs képességeik is kiemelkedőbbek lesznek kortársaiktól.

Sok - sok megerősítést kaptunk már arról, hogy a baba angol mit jelentett gyerekeknek. Éld át te is kisbabáddal az élményt, mely életre szóló tudást, élményt biztosít számotokra!

Szeretettel,
Sőrés Gabriella

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése